Xiaomi и Leica Camera со стратешка соработка и најава за нов заеднички смартфон

Двете компании истакнуваат дека преку екстремните технолошки откритија и потрагата по естетика, сакаат континуирано да ги истражуваат оптичките перформанси и фотографското искуство во ерата на мобилната фотографија.

Xiaomi се договори за стратешка соработка со Leica Camera, а првиот паметен телефон што ќе ја покаже соработката ќе биде претставен во јули 2022 година.

Според Xiaomi, од самиот почеток ставаат акцент на технолошките иновации, а во последните години посебно внимание посветуваат на оптика, чипови, алгоритми и слично наменети за мобилна фотографија. Leica Camera, од друга страна, има повеќе од 100 години искуство во создавање оптички леќи, камери и камери.

Двете компании истакнуваат дека преку екстремните технолошки откритија и потрагата по естетика, сакаат континуирано да ги истражуваат оптичките перформанси и фотографското искуство во ерата на мобилната фотографија.

Xiaomi е фокусиран на создавање супериорно корисничко искуство и отсекогаш се надевал дека ќе ги истражи можностите за фотографирање на паметен телефон до крај. Xiaomi и Leica се согласуваат за заедничките напори и идеи и ги ценат придобивките и индустријата на едни со други. Оваа соработка ќе даде силен поттик за стратегијата за мобилна фотографија на Xiaomi. За време на соработката – од оптички дизајн до прецизно прилагодување на естетската ориентација, иновативни технологии, филозофии на производи и преференции за фотографија – двете страни доживеаја неверојатно длабока фузија, рече Леи Јун, основач, претседател и извршен директор на Xiaomi Group.

Чест ми е денес да објавам долгорочно стратешко партнерство со Xiaomi. И Leica и Xiaomi се престижни светски брендови и во текот на овој неверојатен процес на длабока соработка, двете страни работеа последователно за да создадат нова ера за корисниците на мобилна фотографија. Уверени сме дека првиот заеднички развиен фотографски водечки паметен телефон ќе направи значаен, пионерски напредок за двете компании. На полето на мобилната фотографија, на клиентите ќе им обезбедиме исклучителен квалитет на фотографии, класична естетика на Leica, неограничена креативност и ќе отвориме нова ера на мобилна фотографија, додава Матијас Харш, извршен директор на Leica Camera AG.

Претходна Сексуални фетиши што ги имаат многу повеќе луѓе отколку што сте мислеле
Следна Пронајди и резервирај летови брзо и едноставно на Petal Search

Награден напис

Спасете ја врската со „секс на одржување“

Ако сте во брак или во долга врска, веројатно барем еднаш сте се соочиле со …

Дознајте зошто комарците некого касаат, а некого заобиколуваат

Колку и да се трудиме да ги избегнуваме и колку да се користат разни препарати, …

Забрането е копирање на текст!