WhatsApp им овозможи на корисниците да испраќаат видео пораки

Гласовните пораки се дел од популарната апликација WhatsApp веќе подолго време, а сега корисниците можат да користат и видео пораки.

WhatsApp конечно поддржува испраќање и примање видео пораки. Тие можат да бидат долги до 60 секунди и се заштитени со шифрирање од крај до крај.

Видео пораките се намерно дизајнирани да бидат слични на гласовните пораки, така што нема ништо ново да се научи. Иконата што претходно беше наменета за гласовни пораки сега е допрена за да се префрлите во режим на видео пораки. После тоа, копчето едноставно се држи и видео пораката се снима исто како гласовна порака и со отпуштање на копчето се испраќа.

Исто така, можно е да поминете и да го заклучите копчето за да снимате видео порака без да мора да го држите копчето, исто како да снимате гласовни пораки.

Опцијата за видео пораки полека стигнува до сите корисници.

Претходна Зошто мажите сакаат лоши девојки
Следна На која возраст сексот е највозбудлив и најинтересен?

Награден напис

Evanescence – Bring Me To Life 

Уживајте во прекрасната музика на нашиот портал и на нашето ново интернет радио. Слушајте музика …

YouTube тестира четбот кој ќе се појавува под клиповите

Видео сервисот YouTube спроведува експеримент кој вклучува нов четбот дизајниран да им обезбеди на корисниците …

Don`t copy text!