Voyager – чевли што се загреваат преку мобилен

Jimmy Choo, модната икона за дизајн на чевли, реши на зиморливите да им понуди нешто што многу ќе ги израдува. Тоа се чевлите Voyager што можат да ја контролираат температурата преку мобилен.
Дизајнот и идејата е на Jimmy Choo, а технолошките детали се на француската компанија Zhor-Tech.
Како всушност функционира технологијата вградена во зимските чевли Voyager?
Во чевлите има вградено иновативни влошки што може да се загреваат, а се контролирани од апликација на мобилниот уред. Кога ќе ви залади можете да ја покачите температурата на влошките која минимално е 25 степени, а максимално може да се покачи до 45 степени. Греењето може да трае до 8 часови, а потоа е потребно да се наполнат батериите во чевлите. За таа цел на горниот раб зад чевлите има USB приклучок кој е скриен.
Освен технолошкиот дел на зимските чевли, Voyager се обложени и со крзно кое додатно загрева.
Цената на моделот Voyager на Jimmy Choo ќе се биде околу 1500 фунти.

Награден напис

Протече изгледот на првиот гејмерски мобилен телефон на Леново

Неколкуте промотивни видеа што „протекоа“ на интернет го откриваат изгледот на првиот гејмерски паметен телефон …

Кампања за сервисирање на Huawei уредите

Почнувајќи од понеделник, 27 април 2020 година, започнува новата кампања на Huawei, која нуди 20% …

Don`t copy text!