Kои пози најлесно ги доведуваат жените до оргазам

Најдобрите позиции за секс најчесто се и наједноставните. За да се доведе жена до оргазам не треба да се биде експерт за камасутра или да се применуваат специјални техники.

Трите најпознати, најкористени и позиции кои најлесно може да ја доведат жената до оргазам, се мисионерската, т.н. “doggy” и позата “каубојка”, кога жената има комплетна контрола на движењата.

  • Каубојка. Оваа позиција ја сакаат и мажите и жените. Тоа е позиција во која жената има комплетна контрола на движењата, на темпото и на длабочината на пенетрацијата, со што најдобро и најлесно може да доживее оргазам. Мажите ја сакаат оваа поза поради можноста да ја гледаат својата партнерка и воедно да ги стимулираат нејзините гради.
  • Кучешка поза (doggy). Пенетрацијата од задната страна овозможува врвот на пенисот да достигне до цервиксот, кој е исполнет со многу нервни завршетоци кои жената ја доведуваат до оргазам.
  • Мисионерска поза. Оваа поза овозможува најголема интимност меѓу партнерите, затоа што можат се гледаат во очи, и се остварува максимален контакт кожа со кожа. На овој начин дополнителна стимулација е триењето на делот околу вагината и клиторисот, со што полесно се постигнува оргазам.

Награден напис

Најпознатите митови за машкото тело и сексуалност

Големината на стапалото на мажот укажува на големината на неговиот пенис? – Па… не баш. …

Сексуални проблеми што им се случуваат и на најдобрите

Колку и да се сакаат паровите, понекогаш и на најскладните и најдобрите играчи во спалната …

Don`t copy text!