Cybertruck е новото чудо на Тесла и Илон Маск

  •  

Илон Маск и Тесла се познати по своите револуционерни и научно-фантастични дизајни на возила.

Најново нешто од “кујната” на Тесла е Cybertruck, а за негова презентација е искористен култниот филм Blade Runner. Како датум за појавување е наведен 21 ноември и тоа во фабриката на SpaceX неделеку од Лос Анџелес.

Како и за model 3 за кој Илон Маск даде ветување дека ќе биде подобар од BMW 3, така и за овој електричен камионет Маск вели и ветува дека ќе биде подобар од познатиот F-150 на Ford, кој е најпопуларниот и најпродаваниот камионет во историјата. Тој не застанува на тоа туку вели дека на пат ќе биде подобар и од Porsche 911.

Во него ќе може да се сместат 6 лица и ќе има радиус на движење од 800 километри.

Цената ќе му биде 50.000 долари.

Копирањето на содржината е забрането!