Call of Duty: Modern Warfare веќе му е мал простор од 250 GB!

Анегдота вели дека Call of Duty, поради својата големина, на крајот ќе излезе од нашите хард дискови и ќе ги окупира нашите телевизори, тостери, па дури и печки и фрижидери. Секојдневно сме се поблизу до тоа сценарио, што е потврдено со фактот дека играта повеќе не може да се вклопи во дисковен простор од 250 гига.

Ова го потврди и BattleNonSense, кој објави снимка на екранот од SSD преку Twitter со нова надградба за играта, која не можеше да се инсталира поради недостаток на простор на дискот. На кратко, ако имате помалку од 250 GB простор на вашите хард дискови, можете слободно да заборавите на играњето на играта, а веќе можеме да очекуваме дека претстојната Call of Duty: Black Ops Cold War ќе донесе поголеми проблеми.

Поради целата ситуација, армијата навивачи апелира до Activision да ја подели играта на singl player, multiplayer и warzone и на тој начин да им овозможи на играчите сами да одлучат што всушност им треба во тој момент за да играат. Со оглед на моменталната состојба, има малку шанси нешто да се промени на ова поле.

Награден напис

Samsung претстави уште поевтин смартфон со 5G

Samsung го претстави смартфонот Galaxy A42 5G, најновиот уред во својата палета на прифатлива серија …

Хонда го прошири опсегот на опционална опрема за редизајнираниот Civic Type R

Понатамошно рафинирање на еден од најбрзите спортски автомобили со погон на предните тркала вклучува и …

Забрането е копирање на текст!