ABT го набилда Audi RS5 Sportback со неверојатни 503 коњски сили

  •  

Audi RS 5 Sportback не престанува да предизвикува интерес од моментот на неговото претставување во 2018 година. Неговиот дизајн и перформанси се репрезентативни.

Но, ако се држиме до изреката дека и од добро има подобро, пример е тјунингот што на овој претставник на ауди го направи компанијата ABT.

Во нивниот центар го преработија RS 5 Sportback во RS-5R Sportback и вградија мноштво на подобрувања.

Ќе бидат подобрени 50 возила кои ќе имаат гаранција во траење од 4 години или поминати 160 000 километри.

Подобрен е твин-турбо бензинецот со зафатнина од 2.9 литри и наместо фабричките 445 испорачува 503 коњски сили, а вртежниот момент од 600 е зголемен на 690 њутн метри.

Копирањето на содржината е забрането!