5G 8K TV е новитетот најавен од Huawei за оваа година

Една од технолошки најнапредните компании Huawei, не престанува да нè изненадува со своите иновации и новитети. За оваа година од компанијата најавија појавување на 5G 8K TV.

Извори кои се запознаени со технолошките планови на компанијата, велат дека сетот ќе содржи 5G модем кој содржините во 8К формат ќе ги стримува без потреба од кабелски модем или фиксна интернет линија и ќе може да служи и како рутер за другите уреди во домот кои ќе се поврзуваат на интернет.

Спарувањето на 5G конекција со 8K екран се гледа како можност за премостување на потешкотиите на стримување на тешките 8K содржини.

Со 8K резолуцијата, 5G конекцијата би можела да обезбеди стриминг и на видеа снимени под агол од 360 степени.

Останува да почекаме и да видиме како ќе се покаже нивното ново технолошко чудо.

Награден напис

Кампања за сервисирање на Huawei уредите

Почнувајќи од понеделник, 27 април 2020 година, започнува новата кампања на Huawei, која нуди 20% …

Русија ќе го гради најголемиот нуклеарен брод мразокршач на светот

Најмоќниот нуклеарен мразокршач на светот ќе биде направен во Русија, а се очекува да биде …

Don`t copy text!