2020 Ford Police Interceptor Utility, ѕверот на 4 тркала

Форд излезе со новитет, го претстави најбрзиот полициски автомобил со погон на сите 4 тркала. Тоа е автомобил на кој во моментов не може да му парира ниту еден полициски модел што се користи во моментов. Овој автомобил има најголемо забрзување од 0-100 km/h.
2020 Ford Police Interceptor Utility е возило со погон на сите 4 тркала кое го го придвижува 3.0 V6 мотор. На сите тестови покажа совршени резултати. Неговата најголема брзина е 240 km/h. Наведуваат дека постои и хибридна верзија од овој автомобил, но тој постигнува максимална брзина од 220 km/h.
Бидејќи се работи за полициски автомобил, од Форд се концентрирале на одликите што се потребни за извршување на полициската работа. Овозможиле неколку додатни делови како Ford Telematics кој дава информации за возилото, за неговата состојба, додека Perimetar Alert дава информации за движење на објекти и лица околу возилото, анализира и може да препознае дали се работи за опасност. Уредот анализира и доколку утврди дека се работи за опасност презема активности, ќе ги затвори прозорците, ќе го заклучи автомобилот и ќе издаде предупредување.
Се очекува првите модели да почнат да се употребуваат во текот на следното лето.

Претходна РК Работнички успешни од коло во коло
Следна Водечки климатолози со предупредување

Награден напис

Ford GT на Mansory изгледа како Batmobile

Уште еден Ford GT е подложен на третман од Mansory, а проектот е уште поимпресивен …

Тојота произведе автономна Супра која може самостојно да дрифта

Тојота, во соработка со Универзитетот Стенфорд, разви автономна верзија на моделот Супра што може самостојно …

Забрането е копирање на текст!