Јутјубер направи дури 100.000 чекори во еден ден

Иако многумина сметаат дека 10,000 чекори се бројот што секој од нас треба да го постигне секој ден, Јутјубер Илија Ор реши да го направи тоа чекор и да отиде малку понатаму. Всушност, 90.000 чекори понатаму.

Имено, тој си постави импресивен предизвик – да направи 100.000 чекори за 24 часа.

Тој сними сè со камерата, а денот го започна со прилично мудар потег. Наместо да се вози до локалното кафуле за првото утринско кафе, тој реши да се прошета, така што до 8 часот наутро веќе направил импресивни 8000 чекори.

После тоа, тој истрча, но, исто така, направи неколку долги прошетки и се почести со 30-минутно спиење и протеински шејк за да ја врати енергијата на организмот.

Тој наскоро заклучил дека е на половина пат и дека веќе направил 52.090 чекори. Сепак, тука започнува заморот да си го зема данокот.

Но, тоа не го спречува да го заврши предизвикот. Проверете точно колку чекори на крајот презеде и како успеа да го стори тоа во видеото.

Награден напис

Barrington Pheloung – Theme From ‘Inspector Morse

Barrington Pheloung – Theme From ‘Inspector Morse

Porsche официјално ја претставија новата Panamera

Уникатна симбиоза на контрастите: новата PorschePanameraсега опфаќа уште поширок спектар. Taa ги комбинира перформансите на …

Забрането е копирање на текст!