Што значи да се биде пансексуалец и во што се разликува од бисексуалец

Многу луѓе не знаат дека се пансексуалци сè додека некој не им го објасни тоа. Луѓето што се идентификуваат како такви велат дека нив не ги привлекува полот кај луѓето туку нивната особеност и дека не се ограничуваат на тоа дали ќе им се допадне женско или машко.

Според разликите и фактите за пансексуалците, откриваме дека пансексуалци има многу повеќе отколку што мислиме.

  • Пансексуалец не е исто што и бисексуалец. Иако постојат многу сличности помеѓу двата поими, постојат ситни разлики што ги одвојуваат. Бисексуалци се луѓе што ги привлекуваат двата пола, додека пансексуалците не ги привлекува полот туку особеностите и енергијата на одреден партнер.
  • Пансексуалците не се збунети. Тие тврдат дека не можат секогаш да знаат што ќе им се допадне кај партнерот. Тие си имаат специфичен тип на партнер и секогаш тежнеат да го пронајдат. Свесни се дека можат да бидат и со женско и со машко и не чувствуваат збунетост во однос на сексуалноста.
  • Не можат да бидат со кого било. Секогаш се греши кога се вели дека пансексуалците можат да бидат со кого било. Тие одбираат партнер кој ќе ги привлече со однесувањето и со карактерот.

Претходна Десет занимливости кои не сте ги знаеле за Ирска
Следна Порнографија наспроти вистински секс

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!