Шкода ја патентираше првата светлечка тока на сигурносниот ремен

Шкода смисли иновација што ќе им послужи како уште еден потсетник на возачите и патниците да користат појас.

Тоа е светлосна брава на безбедносните ремени, систем дизајниран да ги потсетува возачот и патниците да ги прицврстат безбедносните ремени и со тоа да ја зголемат нивната безбедност во возилото.

Токите на сигурносните ремени на Шкода содржат разнобојни LED светилки кои прикажуваат една од трите бои, во зависност од статусот на седиштето. Ако никој не седи на седиштето, светлата светнуваат бело, а кога некој седи, сензорот на седиштето открива присуство на патник и тие светла осветлуваат црвено додека не се зацврсти безбедносниот ремен кога ќе станат зелени, а потоа повторно бели.

Новиот систем на Шкода може да биде особено корисен за родителите, бидејќи ЛЕД светлата лесно се забележуваат, а со тоа и статусот на безбедносниот ремен што го користат децата. Токите исто така може да се програмираат да ги менуваат боите при влегување во автомобилот за да бидат повидливи навечер.

Претходна Електричната Alfa Romeo Giulia GT развива 518 КС
Следна Мадс Микелсен би можел да го замени Џони Деп во „Fantastic Beasts 3“

Награден напис

Apple патентираше нова верзија на iPod

Apple неодамна поднесе барање за патент за уред многу сличен на iPod. Уредот е наменет …

Force Citiline е индиски теренец со 10 седишта

Форс Моторс е индиски производител на автомобили основан во 1958 година под името Bajaj Tempo …

Забрането е копирање на текст!