Шише со вода оставено во автомобил на високи температури носи опасност

  •  

Според магазинот “Men’s health”, шише со вода во автомобил на летни температури може да предизвика пожар. Тоа му се случило на маж во САД, кој мислејќи дека е добра идеја да има шише со вода во автомобилот кога се високи температури, бил соочен со пожар во автомобилот.

Според истражувањата, утврдено е дека пластично шише во автомобил на летни температури може да достигне и 250 степени Целзиусови и да резултира со пожар.

Погледнете го видеото што го споделил човекот кој го имал овој проблем.

Копирањето на содржината е забрането!