Фотографии кои покажуваат како работеле луѓето пред да се појави AUTOCAD

Технолошкиот напредок доведе до тоа одредени професии да исчезнат. Во случајов се работи за цртачите на нацрти и планови кои поради појавата на софтверот за проектирање ја изгубиле својата позиција. Софтверот за дизајн и проектирање првпат се појави во 1982 година и оттогаш потребата за цртачи се намалува со тенденција потребата од нив да исчезне.
Сликите подолу ќе ви го отсликаат времето кога не постоел AUTOCAD и кога цртачите биле неопходен дел од индустријата.

Претходна Пет машки особини што ги привлекуваат жените
Следна Светски метрополи што полека тонат

Награден напис

Apple патентираше нова верзија на iPod

Apple неодамна поднесе барање за патент за уред многу сличен на iPod. Уредот е наменет …

Valve развива нова Counter-Strike игра, која се очекува наскоро

Поминаа повеќе од десет години од објавувањето на Counter-Strike: Global Offensive, а сега Valve се …

Don`t copy text!