Фејсбук ја постигна својата цел. Користи целосно обновливата енергија

Фејсбук соопшти дека ја постигнал својата цел и ги спроведува своите глобални операции користејќи само обновлива енергија.

Откако ќе се постигне оваа голема и важна цел, Фејсбук планира да ја прошири во целиот свој ланец до 2030 година, а во него спаѓаат добавувачи и деловни активности како што се патувања и превоз на вработени.

Фејсбук го објави својот план за целосно искористување на обновливите извори на енергија во 2018 година за да се обиде да го ублажи влијанието врз животната средина во време на глобални напори за борба против климатските промени. Две години порано, 143 земји го потпишаа Парискиот договор за климатски промени, што значи одржување на глобалните температури под два степени над прединдустриските нивоа, и идеално за 1,5 степени.

„Гугл“, „Мајкрософт“, „Епл“ и „Амазон“ исто така имаат еколошки цели и имаат инвестирано милијарди во набавка на обновлива енергија за да се намалат емисиите на штетни гасови.

Фејсбук инвестираше 8 милијарди долари во проекти за зелена енергија, вклучувајќи 63 нови фарми со ветерници и соларни централи. Компанијата има договори за повеќе од 6 GW енергија, што е нешто помалку во споредба со 6,5 GW во случајот на Amazon, кој е најголемиот купувач на обновливи извори на енергија во светот.

Претходна Ибрахимовиќ купува спектакуларна јахта вредна 20 милиони евра
Следна Eminem – When I’m Gone

Награден напис

Ибрахимовиќ купува спектакуларна јахта вредна 20 милиони евра

Напаѓачот на Милан, Златан Ибрахимовиќ беше забележан во бродоградилиштето Бенети во Ливорно, каде, според италијанските …

Brabus со креација на новата S класа на Mercedes

Зад B50 стои погледот на Brabus за сегашниот Mercedes-Benz S 500, а со доминантна црна …

Забрането е копирање на текст!