Фејсбук го исполни ветувањето и ја овозможи функцијата за повлекување на веќе пратени пораки

Основачот и сопственик на Фејсбук, Марк Цукерберг, не е веќе единствениот човек што може да повлече веќе пратена порака на Фејсбук месинџер. Компанијата ќе ја овозможи оваа опција за сите корисници. Корисниците што ја имаат апликацијата на ИОС и наАндроид ќе можат да ја користат оваа опција откако ќе ја инсталираат новата верзија.
За да ја користи оваа опција, корисникот треба само да ја допре пораката во конверзацијата, да ја одбере опцијата “Remove” и ќе се појави додатно прашање дали корисникот сака да ја избрише пораката за сите ученици во конверзацијата или само за себе.
Сепак, постои услов. Оваа можност ќе биде достапна само десет минути откако е пратена пораката. По истекот на десетте минути опцијата за бришење на пораката нема да биде видлива.
Во Фејсбук, на опцијата за повлекување на веќе пратени пораки работат од април минатата година.
На почетокот, опцијата беше достапна само за одредени луѓе во Фејсбук, меѓу кои и Цукерберг, а потоа најавија дека најскоро ќе биде овозможена за сите корисници.

Претходна Кога е вистинскиот тајминг за секс во текот на денот?
Следна Робот изработен со помош на 3Д принтер научи да лизга

Награден напис

Во американските болници, Гугл тестира медицински четбот со вештачка интелигенција

Според The Wall Street Journal, Google веќе ја тестира својата технологија за разговор со вештачка …

Мета подготвува ривал на Твитер

Мета го претстави својот претстоен ривал на Твитер на своите вработени, а изгледот на апликацијата …

Don`t copy text!