Фејсбук блокира профили во САД

Неодамна Фејсбук реши да блокира профили кои пласираат лажни вести, а се на територијата на САД. Компанијата отстрани стотици профили што објавувале лажни вести.
Во соопштението што Фејсбук го даде за јавноста се вели дека поради тешки прекршувања на правилата за користење на мрежата одреден број на профили се отстранети од мрежата.
Според известувањето, точно 559 Фејсбук страници и 251 профил се отстранети од мрежата. Исто така се отстранети и профили што биле вклучени во пропагандни цели, а биле раководени од локации надвор од САД.
Важно е да се истакне дека сите овие профили и страници пласирале вести со хушкачки карактер и биле со лажни информации.

Претходна Траумите на Роналдо не престануваат
Следна Viber овозможи уредување на испратените пораки

Награден напис

Apple патентираше нова верзија на iPod

Apple неодамна поднесе барање за патент за уред многу сличен на iPod. Уредот е наменет …

Valve развива нова Counter-Strike игра, која се очекува наскоро

Поминаа повеќе од десет години од објавувањето на Counter-Strike: Global Offensive, а сега Valve се …

Don`t copy text!