Ферари повлекува повеќе од 23.000 автомобили поради можно откажување на сопирачките

Ферари беше принуден да повлече 23.555 автомобили поради потенцијален проблем што може да предизвика губење на функцијата на сопирачките и да резултира со несреќа.

Компанијата од Маранело и во октомври минатата година повлече речиси 10.000 автомобили поради истиот проблем, а сега таа бројка е повеќе од двојно. Националната управа за безбедност на сообраќајот на патиштата наведува дека капачето на резервоарот за течност за сопирачките може да не се проветрува соодветно, а неправилното проветрување на резервоарот може да доведе до истекување на течност и делумно или можно откажување на сопирачките. Непотребно е да се каже колку е сериозна работата, па затоа повлекувањето е неизбежно.

Повлекувањето се однесува на различни модели произведени во 2005 година и подоцна, имено Ферари 430, Ферари 612 Скаглиети, Ферари Калифорнија, Ферари 612, Ферари FF, Ферари Ф12 Берлинета, Ферари ЛаФерари, Ферари, Калифорнија Т, Ферари Ф 6, Ферари Ф6 Америка Aperta, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari GTC4 T, Ferrari Portofino, Ferrari 812, Ferrari 488 Pista, Ferrari F8 Spider, Ferrari F8 Tributo и Ferrari Roma.

Компанијата исто така ќе ги информира сопствениците преку е-пошта и ќе ги покани целосно бесплатно да ги заменат течноста за сопирачките и капачето на резервоарот.

Претходното отповикување влијаеше на моделите 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale Aperta, 458 Spider, 488 GTB и 488 Spider на Ferrari.

Претходна Дали знаете каде на Земјата има највеќе активни вулкани?
Следна Simply Falling – Iyeoka

Награден напис

Реткиот Ferrari Dino 206 S е одлична можност за богатите колекционери

Вљубениците во Ferrari и колекционерите со „длабоки џебови“ добија шанса да поседуваат исклучително ретко Ferrari …

Најспектакуларниот нокаут досега забележан

Полскиот борец Алан Квиечински го приреди еден од најспектакуларните нокаути некогаш видени на настанот FAME …

Забрането е копирање на текст!