Факти за женската мастурбација

Соло сексот кај жените во многу работи се разликува од сексуалниот однос со партнерот.

За разлика од мажите, жените, како и за многу други работи, така и за мастурбацијата имаат сосема различен пристап. Жените не можат да мастурбираат каде било или во која било ситуација како мажите и најчесто мастурбацијата кај жените не е баш како што ја замислуваат мажите.

Еве неколку факти за женската мастурбација.

  • Побрзо доживуваат оргазам. Во просек, на жените им треба повеќе време за да доживеат оргазам во споредба со мажите. За да се стимулираат нервните завршетоци кај жените на вистински начин и крвта да дојде до гениталиите, потребно е барем 15-20 минути. Но, жената може да доживее оргазам побрзо од мажот затоа што се концентрира на своето задоволство и точно знае што сака и како да го постигне тоа.
  • Жените не мастурбираат често. Според истражувањата, 25% од мажите мастурбираат три пати неделно. За жените бројките се значително помали и велат дека само 10% од жените мастурбираат 3 пати неделно, а 38% изјавиле дека мастурбираат еднаш неделно. Овие податоци можеби се поврзани со стигмата за женската мастурбација.
  • За мастурбирање е потребна добра атмосфера. Мажите најчесто можат да мастурбираат во која било ситуација, додека на жените им е потребна малку поудобна и поинтимна атмосфера за да се опуштат. Многу жени вклучуваат умствени активности при мастурбација, користат замислено сценарио за да си создадат погодна атмосфера.
  • Жените мастурбираат понежно. За разлика од мажите, жените знаат да бидат поспори и понежни при мастурбирањето. Клиторисот им двојно повеќе нервни завршетоци во однос на главата на пенисот и со тоа е поосетлив и на наједноставни допири.
  • Жените не тежнеат исклучиво кон оргазам. Иако за мажите е главно постигнувањето оргазам, за жените тоа и не е најнеопходно. Ова е можеби и најважната разлика помеѓу машката и женската мастурбација.
  • Ослободување на енергија. За време на евентуалниот оргазам се создава огромно физичко ослободување. Некои жени можат да имаат неколку последователни оргазми еден по друг.
Претходна Brabus 700 4×4² Final Edition е идеалната G класа
Следна Irene O'Shea стана најстарата жена што скокнала од авион со падобран

Награден напис

Позата во секс која мажите прво ја отфрлаат, а потоа ги оставаат без зборови

Истражувањата покажаа дека луѓето кои се во долга врска и испробуваат различни сексуални пози имаат …

Која е тајната за долг и исполнет сексуален живот?

Откако ќе помине почетната фаза на возбуда за новиот партнер, паровите обично наидуваат на проблеми …

Don`t copy text!