За брзото ладење на виното потребно е само кујнска крпа и седум минути. Можете да го направите ова и со кујнски хартиени крпи, но влажната крпа се покажа како поефикасна.
Доколку гостите ви дојдат на ручек во недела, а сте заборавиле да го разладите виното овој трик ќе ви биде добредојден. Можете да го користите во која било друга пригода и за секое вино.
Сè што ви треба е кујнска крпа. Натопете ја добро, но не ја стегајте. Поставете ја на површината и завиткајте го виното со неа. Ставете го шишето со крпа во замрзнувач 7 минути. Вашето вино е разладено и подготвено за сервирање, пишува Бизнис Инсајдер, кој исто така го спроведе овој експеримент.
Можете да го направите и со хартиени крпи, но влажната крпа од ткаенина се покажа како поефикасна.