Треба ли да се инвестира во уред за прочистување на воздухот во нашите домови?

Како да ги заштитиме нашите деца и самите себе од штетното влијание на екстремно загадениот воздух?

Сè поголем дел од луѓето, притиснати од современиот начин на живот, се решаваат да користат прочистувачи и јонизатори на воздух во својот дом. Дали е тоа луксуз или потреба?

Сведоци сме на енормни загадувања на воздухот во нашата држава, особено во периодот на доцна есен, зима и рана пролет. Параметрите за загадување се качуваат и по десетина пати повеќе од дозволените мерки. Се зголемува бројот на заболени од респираторни болести, а да биде уште пострашно, зголемен е и бројот на деца со респираторни болести.

Гледано од оваа перспектива, тенденцијата на купување на уреди за прочистување и јонизирање на воздухот станува повеќе од потреба.

Тука доаѓаме до дилемата каков уред ни е потребен за нашиот дом.

Основните параметри на кои треба да обрнеме внимание се – до која големина уредот ги филтрира штетните честички во воздухот, кои алергени ги спречува. Квалитетните прочистувачи на воздух се подготвени да војуваат со непријатни мириси, бактерии, мувли, вируси, полен, прашина, штетни гасови и треба да ни овозможат воздух ослободен од сите штетни состојки, кој нема да го уништува нашето и здравјето на нашите деца.

На пазарот во Македонија има многу типови на прочистувачи на воздух и јонизатори, а има и повеќе компаниии што вршат продажба на овие уреди.

Една од најреномираните компании за продажба на уреди за прочистување и јонизирање на воздухот е KM Medical од Скопје. Нивните стручни лица најдобро ќе ви помогнат во решавање на дилемата кој и каков уред ви е потребен за вашиот дом.

Како илустрација, погледнете ги сликите што ни ги овозможија од KM Medical за да се запознаете начелно со начинот на кој нивните уреди за прочистување на воздухот ја вршат работата за која се наменети.

Претходна Тојота ќе го прикаже новиот спортски GR Yaris на почетокот на 2020
Следна Како да се спасите од лошиот утрински здив

Награден напис

Apple работи на лаптоп со екран што се преклопува

Asus е вистински пионер кога станува збор за лаптопи со екран на преклопување благодарение на …

Во американските болници, Гугл тестира медицински четбот со вештачка интелигенција

Според The Wall Street Journal, Google веќе ја тестира својата технологија за разговор со вештачка …

Don`t copy text!