Тајландската авијација ја “бомбардирше” земјата со 900 000 семки од дрва

Во светот постојат земји што вистински сакаат да го поправат проблемот со уништувањето на природата. Тајланд е една од нив.

За да ги пошумат соголените долини на нивната држава, воздушните сили на Тајланд дошле на идеја да го “бомбардираат” земјиштето со претходно подготвени семки од локалните дрва. Техниката не само што е брза, туку е и ефикасна. Ефектите од ова “бомбардирање” ќе бидат видливи дури кон крајот на оваа година, и ако резултатот е позитивен, тогаш планираат истото да го прават на секои пет години.

Благодарение на оваа техника успеаја да посадат 900 000 семиња од локалните дрва. Локалните семиња пред испуштањето се обвиткуваат со мешавина од земја, компост и глина, заради полесно ‘ртење.

Пошумувањето е многу важно, бидејќи доколку планетата остане без дрвја може да дојде до истребување на човечката врска. Освен тоа, недостатокот од дрва доведува до ерозија на земјиштето, поплави, климатски промени и низа на други проблеми.

Претходна Carolina Hernandez
Следна Зошто не се препорачува секс во вода

Награден напис

Во американските болници, Гугл тестира медицински четбот со вештачка интелигенција

Според The Wall Street Journal, Google веќе ја тестира својата технологија за разговор со вештачка …

Мета подготвува ривал на Твитер

Мета го претстави својот претстоен ривал на Твитер на своите вработени, а изгледот на апликацијата …

Don`t copy text!