Спасете го сексуалниот живот со едноставното правило наречено „6 минути“

Ако сакате револуција во вашиот сексуален живот, не треба да планирате многу време за тоа. Само шест минути одлучуваат дали сексот ќе биде во ред или фантастичен. Дефинитивно вреди да се проба!

Зошто правилото „6 минути“ е толку клучно?

1.500 Канаѓани на возраст од 18 до 24 години беа интервјуирани за студијата во име на производителите на кондоми „Тројан“ и „Совет за сексуални информации и едукација на Канада“. Оние на кои им требале најмалку шест минути да се бакнуваат, галат и стимулираат со прсти пред сексот, сексот го сметаат за „многу задоволувачки“. Уште позадоволни беа луѓето кои не се потпираа само на шестминутна предигра, туку обрнаа внимание и на подеднакво обемна „игра“ по сексот.

Анкетираните мажи и жени покажале уште една одлучувачка разлика, машките учесници уживале во предиграта и „играта потоа“, но за нив интимните минути едвај имале улога во оргазмот. Од друга страна, 61% од учесниците изјавиле дека не би можеле да ја достигнат кулминацијата без да разменат нежности.

Дополнителни дванаесет минути, со или без оргазам, се добра инвестиција во секој поглед. Тој сигнализира внимание и почит кон партнерот и на тој начин помага да се води подобар сексуален живот.

Претходна Чоколадна замена за аспирин
Следна Германците со тврдење за неограничен извор на енергија

Награден напис

Nissan Navara-R развива 1.000 КС

Двегодишниот проект на дрифтерот Стив Багси Биаџиони и тимот на SB Motorsports резултираше со моделот …

Вечната дилема. Дали бојлерот троши повеќе струја кога е постојано вклучен или кога се вклучува по потреба?

Често се прашувате кога и колку време да го вклучите бојлерот и притоа да заштедите …

Забрането е копирање на текст!