Сексот во четвртата деценија

Како што секоја врска со времето се менува, така со годините се менуваат и работите во креветот.

По некое непишано правило, за жената четириесеттите се новите триесетти и се сметаат за најубавите години. Тоа се години кога жената знае што сака, што ѝ е потребно и баш ѝ е гајле за сè. Сепак, со годините се менува и нашето тело, а со тоа и сексуалниот живот.

Можеби во некои случаи желбата за секс ќе биде помала како резултат на хормоналните промени. Ќе се јави и ситуација во која ќе биде потребно повеќе време за започнување на сексот поради сувост на вагината, што се решава со помош на лубриканти.

Блискоста со партнерот ќе ви овозможи справување со сите проблеми и подолго уживање во сексот.

Четириесеттите носат и проблем со потешко забременување заради намалување на бројот на јајце клетки.

Оваа доба во животот носи почесто постигнување оргазми, кои се поинтензивни и подолги. Колку е жената постара и поискусна, посиурна е во себе и во своето тело, а со тоа е и поопуштена.

Во периодот на четириесеттите, како резултат на хормоните, и за жената и за мажот е потребно подолго време за постигнување оргазам, што носи подолго уживање во заедничкиот секс.

Како заклучок, може да се каже дека четириесеттите носат период богат со секс и многу уживање.

Награден напис

Што никогаш не смеете да кажете за време на секс-игрите

Зборовите понекогаш знаат да делуваат како ладен туш. Особено за време на секс-игрите, погрешен збор …

Заблуди за секс-играчките кои се потполно погрешни

Сексуалните помагала можат да го зачинат нашиот сексуален живот и да го направат многу возбудлив …

Don`t copy text!