Самсунг влегува на пазарот на дронови

По сè изгледа дека од Самсунг намирисаа ново поле за профит – пазарот на дронови. Ако се суди според сликите кои се објавени, нивниот дрон би требало да изгледа како од филмовите за Трансформерите и ќе ја менува формата.
Самсунг, патентот за нивниот дрон го пријавија во американското патентно биро. Патентот не е за било каков дрон, туку за променлив дрон.
Се очекува тој да биде целосно компатибилен со Галакси линијата на мобилни уреди и да направи комплетно заокружување на технологијата.
Се наведува дека ќе има склопливи краци, мноштво од сензори како камера, жироскоп, барометар, компас, сензор за температура, ултразвук и многу други.
Ќе има свој далечински управувач, но сигурно ќе може да се управува и со смартфони, таблети или персонални компјутери.

Претходна Французин тргна на пат преку Атлантскиот Океан во буре
Следна Реал со пораз во Истанбул

Награден напис

Apple патентираше нова верзија на iPod

Apple неодамна поднесе барање за патент за уред многу сличен на iPod. Уредот е наменет …

Valve развива нова Counter-Strike игра, која се очекува наскоро

Поминаа повеќе од десет години од објавувањето на Counter-Strike: Global Offensive, а сега Valve се …

Don`t copy text!