Рачно изработени автомобили од дрво

Сите сè уште се сеќаваме на воннаставни активности во форма на модели на авиони и автомобили, но овој уметник го пренесе хобито на ново ниво.

Денес, малите модели на автомобили се нудат во широк спектар на дизајни, од оние од опсегот на Лего до совршени минијатури обработени до последните детали што ги нудат специјализирани производители. Но, овде случајот е многу различен.

Овој самоук уметник создава модели на автомобили од дрво без употреба на напредни компјутери, 3Д скенирање и печатење. Тој ги прави своите модели како што се правеа порано, со бројни матрици, рачни алати и многу напор.

YouTuber Woodworking Art е исклучително популарна. Досега успеавме да се запознаме со производството на 13 различни модели, од кои најгледан е Toyota Land Cruiser со повеќе од 53 милиони прегледи. Уметникот, наводно, живее и работи во Виетнам, и воведува нешто ново со секој нов модел. На пример, по моделот со функционална врата на Chiron тој направи прилагодливо задно крило. Од друга страна, моделот „Форд“ има вистинска шасија, но и електричен погон.

Награден напис

Barrington Pheloung – Theme From ‘Inspector Morse

Barrington Pheloung – Theme From ‘Inspector Morse

Porsche официјално ја претставија новата Panamera

Уникатна симбиоза на контрастите: новата PorschePanameraсега опфаќа уште поширок спектар. Taa ги комбинира перформансите на …

Забрането е копирање на текст!