Просечниот корисник на мобилен телефон во 2018 година онлајн поминал повеќе од еден месец

Според истражувањата на eMarketer, а се однесуваат на граѓаните на САД, просечниот корисник на смарт уред во 2018 година на интернет поминал дури 36 дена. Иако истражувањето се однесува само на САД, без сомнеж може да се примени и на остатокот од светот.
Според статистиката што ја изнеле, корисниците дневно поминувале по 2 часа и 23 минути на мобилен телефон, и ако на тоа се додаде и користењето на таблети и компјутери, тогаш се добива бројка од 3 часа и 35 минути дневно.
Ако се земе предвид дека овој просек е извлечен од целокупното истражување, може да се каже дека има и екстремни случаи, а во одредени ситуации и зависност.
Доколку целава оваа статистика ве вознемирува, може да побарате помош од бројните апликации што ви мерат колку време поминувате на уредот и ве опоменуваат ако го надминете времето кое сте си го задале за да бидете онлајн.

Претходна Несекојдневен одмор во пештера
Следна Porsche го понуди Cayman GT4 Clubsport во две верзии

Награден напис

Apple работи на лаптоп со екран што се преклопува

Asus е вистински пионер кога станува збор за лаптопи со екран на преклопување благодарение на …

Во американските болници, Гугл тестира медицински четбот со вештачка интелигенција

Според The Wall Street Journal, Google веќе ја тестира својата технологија за разговор со вештачка …

Don`t copy text!