Промени на Фејсбук

Фејсбук откри дека ја оценува сигурноста на корисниците, како би се изборил со ширењето лажни вести.
Фејсбук главно се потпира на пријави на корисниците како би оценил дали некоја приказна е вистинита или измислена, а оценката за сигурност на корисниците за тоа може дополнително да помогне.
Сепак социјалната мрежа не открила што сè одредува која оценка ќе ја добие некој, но голема улога игра точноста на обележувањето на одредени вести како лажни.
Ако некој пријави приказна како лажна, а луѓето од Фесјбук утврдат дека тоа е вистина, оценката полека расте.
Во случај да се утврди дека корисникот не е во право, оценката паѓа.

Претходна Кичевчанкатa Андреа Белеска потпиша за Анкара Јенимаале
Следна Јужна Кореја ја забрани продажбата на кафе во училиштата

Награден напис

Во американските болници, Гугл тестира медицински четбот со вештачка интелигенција

Според The Wall Street Journal, Google веќе ја тестира својата технологија за разговор со вештачка …

Мета подготвува ривал на Твитер

Мета го претстави својот претстоен ривал на Твитер на своите вработени, а изгледот на апликацијата …

Don`t copy text!