Проектот H-UAZ е рускиот хамер, концепт на UAZ

Доаѓа од рацете на надарениот дизајнер како уникатно извонредно дело кое ги комбинира карактеристиките на две исклучително популарни возила.

На Хамер не му треба посебен вовед, исто како и УАЗ 2206, кој е произведен со постојани подобрувања од средината на 1960-тите. Дизајнерот Александар Исаев реши да ги спои во едно возило кое ќе ги задржи карактеристичните одлики на двајцата предци.

Жално е што шансите вакво возило да ја види светлината на денот се минимални, затоа што идејата е многу детална. Како што дознаваме од прва рака, од самиот дизајнер, концептот е добро развиен, така што основните детали (4950 x 2450 x 2400 mm) вклучуваат детали како што се растојанието помеѓу оските, пристапот и аглите на спуштање, итн., Исто така, концептот на UAZ- и со централно позициониран мотор (помеѓу предните седишта) и погон на сите тркала.

Иако UAZ се модернизираше со децении, со што моторот е помоќен и опремата е побогат, автомобилот H-UAZ обезбедува далеку поголема удобност и повисоки нивоа на луксуз. Се надеваме дека таквото возило би ги интересирало оние што деновиве избираат луксузни оклопни теренски автомобили.

Во секој случај, H-UAZ е дефинитивно интересен проект зад кој лежи оригиналната идеја.

Награден напис

Snoop Dogg, Eminem, Dr. Dre – The Heat ft. Xzibit

Snoop Dogg, Eminem, Dr. Dre – The Heat ft. Xzibit

Сè уште ги копирате овие работи од порно филмови? Нашиот совет е – веднаш престанете

Сите се секогаш подготвени за секс, сите секогаш достигнуваат кулминација, и е бучно, изобилно, верижно, …

Забрането е копирање на текст!