Причини зошто треба да мастурбирате заедно со партнерот

  •  

 

Кога се вели дека треба заедно да мастурбирате со партнерот, се подразбира да се задоволувате самите, и притоа да го гледате и партнерот како го прави тоа.

На почеток тоа ви изгледа како нешто настрано, но во суштина е страшно возбудувачки и може позитивно да влијае на вашиот сексуален и емотивен живот.

Еве некои од главните причини зошто би требало да го правите тоа.

  • Перфектно добро решение е ако сте возбудени, но уморни. Ако сте имале долг и напорен ден, а помислата дека оргазам може да ви помогне за опуштање се бори со заморот што го чувствувате, тогаш ова е перфектен начин да го добиете потребното без да употребите екстремна енергија.
  • Претставува најдобрата сексуална едукација. Сметајте го тоа како еден вид на туторијал за тоа што сакате во кревет, а истото важи и за вашиот партнер. Можност да ги сознаете сите мали трикови што можат да ви помогнат во сексот со партнерот.
  • Може да ви помогне при врските на далечина. Одличен начин да ја одржува возбудата во врската, да ја компензирате далечината. Користење на веб камера перфектно ќе ви помогне во реално време да постигнете оргазам двајцата, притоа да се гледате како да сте во иста просторија.
  • Ќе ви помогне да постигнете блискост и да ја зајакнете врската. Ранливоста на моментот ќе биде заедничка за двајцата.

 

Копирањето на содржината е забрането!