Првиот призведен Ford Mustang Shelby GT500 на аукција се продаде за 1,1 милион долари

За секој колекционер на автомобили да го поседува првиот примерок од редок автомобил е сон.
На наддавањето што се одржа во просториите на аукционерската куќата Берет-Џексон во Скотсдејл, беше продаден уште еден колекционерски сон, првиот продукциски модел од Ford Mustang Shelby GT500.
Новиот сопственик, Крег Џексон, инаку косопственик на аукционерската куќата Берет-Џексон, за овој автомобил ќе треба да плати 1,1 милион долари.
Комплетниот износ менаџментот на Форд ќе го донира на глобалната организација JDRF која го финансира истражувањето на дијабетес тип 1 за да се пронајде лек.

Награден напис

Зошто да се опкружите со повеќе книги отколку што некогаш ќе имате време да прочитате

Доживотното учење ќе ви помогне да бидете среќни, да заработите повеќе, па дури и да …

Крим е има хотел со внатрешен дизајн како вселенски брод

Несекојдневен хотел со внатрешен дизајн како вселенски брод функционира во градот Алушта, на Крим. Хотелот …

Don`t copy text!