По кој редослед старее човечкиот организам

Не сите човечки органи започнуваат да стареат истовремено. Некои органи почнуваат да стареат порано, додека други се побавни, откриваат француските научници.
1. Белите дробови почнуваат да стареат на возраст од 20 години.
2. Мозокот, исто така, почнува да старее на 20 години.
3. Кожата почнува да старее по 25-тата година, а мускулите почнуваат да го губат тонусот и силата на возраст по 30 години.
4. Градите на жената почнуваат да стареат околу 35-тата година.
5. Коските губат квалитет по 35-годишна возраст, а забите од 40-годишна возраст.
6. Очите почнуваат да стареат од 40-годишна возраст, исто како и срцето.
7. Бубрезите и простатата почнуваат да стареат од 50-тата година.
8. Слухот почнува да опаѓа од средината на 50-тите години, исто како и цревата.
9. Чувството на вкус и мирис започнува да се намалува уште од 60-годишна возраст.
10. Гласот започнува да се менува на 65 години, а се препознава по тоа што станува потивок и порапав.

Претходна Русија ќе се oдвои од светскиот интернет
Следна Најубавото место на светот

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!