Поглед во иднината на мобилните телефони

Nubia Alpha е мешавина помеѓу телефон и часовник кој доаѓа со флексибилен OLED екран. Прототипот ги има вообичаените функционалности, и иако карактеристиките не се официјално дадени уредот се очекува да се појави на пазарот до крајот на годината.
Телефоните во блиска иднина би можеле да ги носиме околу зглобот, а кинеската компанија Nubia на саемот IFA го покажа прототипот на својот мешанец меѓу мобилен телефон и часовник.
Nubia Alpha е уред кој доаѓа со андроид и флексибилен OLED екран, опкружен со метален каиш. Се работи за уред кој сè уште се развива, но компанијата која изникна од ZTE е сигурна дека до крајот на годината би можел да се продава во Кина, заедно со глобалното лансирање кое би требало да е во истиот период.
Поради тоа што е андроид уред, ги има сите функционалности, но прилагодени на екранот кој што го поседува. Од компанијата изјавуваат дека е лесен и поднослив на рака. Цената на уредот би требало да е во ниво со стандардните мобилни телефони.

Претходна SpaceX го носи првиот патник на пат околу месечината
Следна Пристигна најголемиот iPhone до сега

Награден напис

Apple патентираше нова верзија на iPod

Apple неодамна поднесе барање за патент за уред многу сличен на iPod. Уредот е наменет …

Valve развива нова Counter-Strike игра, која се очекува наскоро

Поминаа повеќе од десет години од објавувањето на Counter-Strike: Global Offensive, а сега Valve се …

Don`t copy text!