Поврзаност на играта Fortnite со разводите

Една од најпопуларните игри на светот Fortnite, која од 20 милиони корисници рапидно скокна на 125 милиони играчи во светски рамки, директно ја поврзуваат со зголемувањето на разводите.
Според изјавите дадени како причина за развод во Британија, во дури 200 барања за развод како причина е наведена директната зависност од играњето на играта Fortnite.
Пропаѓање на бракови имало и ќе има од најразлични причини, но оваа игра предизвикува недостаток на комуникација, намалување на заедничките интереси, и вниманието на партнерот/корисникот на играта е секогаш фокусирано кон екранот и кон играта.
За парадоксот да биде поголем, Fortnite ги наградува играчите доколку поминуваат поголем период онлајн, заради што е потешко да се откажат.
Овој проблем Светската здравствена организација го класифицира како нарушување, од причина што корисниците на играта го губат фокусот на реалноста околу себе, а да не зборуваме и за настанувањето на психички и физички проблеми како што се оштетувањето на видот и несоницата.

Претходна Сам свој мајстор (чамец од пластични шишиња)
Следна ABT го набилда Audi RS5 Sportback со неверојатни 503 коњски сили

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!