Општина Гази Баба го буди духот на акцијаштвото од СФРЈ

Со поддршка на општина Гази Баба, градоначалникот Борис Георгиевски како претседател на одборот на акцијашите вчера го означи почетокот на „Скопје на нашите дланки“.
Работната акција се организира по повод 55 години катастрофалниот земјотрес во Скопје, кога млади од сите краеви на Југославија веднаш дојдоа на работна акција за расчистување на разурнатото Скопје.
Почнувајќи од 23 до 26 јули, во периодот од 08:00 па до 12:00 часот, ќе се уредува просторот во студентскиот кампус и факултети во општина Гази Баба. Сите заинтересирани граѓани може да ни се приклучат во оваа акција.
Градоначалникот Георгиевски изјави: ,,Сакам да им се заблагодарам на Македонски железници, кои заедно со своите колеги од железници Србија обезбедија воз со кои акцијашите од сите југословенски републики стигнаа во Скопје. Исто така се заблагодарувам и на Државниот студентски дом – Скопје за сместувањето на акцијашите. Токму акцијашите по земјотресот во 1963 го имаат изградено студентскиот дом Стив Наумов во една од работните акции за обнова на градот Скопје“.

Претходна Излезе новиот трејлер за филмот Боемска Рапсодија
Следна Македонија се искачи на првото место во групата

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!