Норвешка го доби најголемиот подводен ресторан на светот

“Under” е најголемиот подводен ресторан на светот, може да прими 100 гости и е прв ресторан од таков тип во Европа. Изграден е во ладните води на северен Атлантик, во местото Линдеснес, Норвешка.

Дизајнот на ресторанот е многу специфичен: едната половина од него е под вода, а другата половина над вода. Дизајниран e така што комплетно се вклопува во природната околина.

Дизајнерите на внатрешноста воделе сметка материјалите да го отсликуваат целокупниот дизајн на ресторанот. Користени се цврсти материјали.

“Under” ја нагласува коегзистенцијата на животот во вода и на земја.

Претходна Најбрзиот спортски компактен автомобил е?
Следна Спој на Форд Мустанг и Ферари наречен Ferrustang

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!