Новини во апликацијата Вибер

Апликацијата Viber доби ново руво кое во некои делови потсетува на конкурентската платформа WhatsApp.
Вибер тука и таму козметички ги менува некои работи и нè изненадува – како што ја смени бојата на логото без да забележиме. Овој пат и додаде неколку работи на MONDO таблата.
Статусот на испорака и читање пораки сега се побрзи и изгледаат како оние во WhatsApp пораките. Штиклирано еднаш значи дека пораката е испратена, два пати е доставена, а двојно и сина е доставена и прочитана порака.
Облачињата во пораките се поголеми и во светли бои, за како што велат од Viber – да ни го сврти вниманието на содржината на пораките и да ни помогне да останеме концентрирани на кореспонденцијата.
Viber овозможува и подобар преглед на GIF, видео и фото додатоци во облачињата во кои ги разменуваме и тврди дека сега испраќањето и приемот на овие работи ќе биде подобар, побрз и позабавен.
Апликацијата е обновена за iOS и Android и добива уште поголема “end-to-end” енкрипција, што е значителна победа во однос на WhatsApp, за кој што уште еднаш е докажано дека не се грижи за безбедноста на корисникот толку добро како Вибер.

Со последните измени во Вибер се овозможува и директно преведување на пораките на јазик којшто вие ќе го изберете. Само пораката која сакате да ја преведете допрете ја на 2 секунди, и од менито кое ќе ви се појави одберете преведување. Потоа одберете јазик на кој сакате да биде пораката преведена и тоа е сè.

Новата апликација досега беше достапна за iOS, а од денеска пристигна и за Android.

Претходна Премиерно прикажување на новата Lada X-ray Cross
Следна Родени се првите лавчиња од епрувета

Награден напис

Apple патентираше нова верзија на iPod

Apple неодамна поднесе барање за патент за уред многу сличен на iPod. Уредот е наменет …

Valve развива нова Counter-Strike игра, која се очекува наскоро

Поминаа повеќе од десет години од објавувањето на Counter-Strike: Global Offensive, а сега Valve се …

Don`t copy text!