Неколку чекори што ќе им го олеснат оргазмот на жените

Многу студии укажуваат на јаз меѓу тоа колку често жените достигнуваат оргазам за време на сексот во споредба со мажите. Психологот и автор на книги за секс, д-р Лори Минц, тврди дека тоа е затоа што се проценува пенетративниот секс, во кој мажите најлесно достигнуваат оргазам, а стимулацијата на клиторисот е потценета, што е најбезбеден начин за оргазам кај жените.
Таа сподели неколку совети кои треба да помогнат во доведување на жената до оргазам.

По неколку децении истражување на ефективни стратегии за да им се помогнете на жените да достигнат оргазам, таканаречената „режирана мастурбација“ е стратегијата што има најголем емпириски доказ во своја корист, пишува „Психологија денес“.

Насочена мастурбација значи дека терапевтот едноставно им дава на клиентите за сексуална терапија задача да мастурбираат дома.

Многу жени не го доживуваат првиот оргазам сè додека не почнат да користат вибратор, бидејќи клиторисот реагира особено добро на чувството на вибрации. Така, жените кои користат вибратори имаат полесен и почест оргазам, а прифаќањето на машки партнер дека неговата партнерка користи вибратор е поврзано со нејзиното сексуално задоволство.

Мастурбацијата, со или без вибратор, е нешто што жената може да го направи самостојно, а само достигнувањето оргазам е првиот и важен чекор кон постигнување оргазам со партнерот. Сепак, задоволството е поголемо доколку се вклучи и партнерот, а за тоа потребна е комуникација.

Добрата сексуална комуникација е во голема мера поврзана со сексуалното задоволство и стапката на оргазам. И додека многу жени велат дека би им било непријатно да им кажат на партнерот да користи вибратор за да постигне оргазам, за нивната потреба да го стимулираат клиторисот, многу мажи велат дека се благодарни за ваквите упатства.

Конечно, експертите забележуваат дека на различни жени им е потребна различна стимулација за да постигнат оргазам, а понекогаш дури и истата жена може, од состанок до состанок, да има различни потреби, па затоа е потребно да комуницирате со партнерот за нивните желби.

Претходна Land Rover Defender во изменето издание
Следна Наскоро започнува снимањето на филмот „Флеш“, а Афлек и Китон повторно се во улогата на Бетмен

Награден напис

Carlex претстави одличен рестомод проект заснован на BMW Серија 6

Полската компанија Carlex Design ќе понуди обновено и изменето издание на еден од најубавите модели …

Како Роналдо ги решава проблемите

Португалскиот фудбалер Кристијано Роналдо реши да направи нов деловен потфат купувајќи ја медиумската компанија Кофина …

Don`t copy text!