Најскапите автомобили на светот – повеќе од превозно средство

  •  

Во светот на луксузот и богатството, стилот има предност над практичноста. За оние најбогатите, да се купи таков автомобил е како да се купат патики.

Внатрешноста на овој модел на Rolls Royce е направена единствено за купувачот, по негова замисла како сака да изгледа внатрешноста на неговиот миленик.

Вредноста на Bugatti Chiron се проценува на околу 3 милиони долари.

Супер автомобилот Pagani Huayra е со цена од 3 милиони долари.

За Lamborghini Reventon треба да се одвојат 1,5 милиони долари.

За Астон Мартин моделот Valkira ви се потребни најмалку 3 милиони фунти.

А за овој автомобил, Koenigsegg Trevita CCXR, богатите плаќаат дури до 4,8 милиони долари.
Тоа се дел од најскапите автомобили за кои богатите не жалат пари.

Копирањето на содржината е забрането!