Најпромашените автомобилски дизајни до 2018 година

Иако постои изреката дека за вкусовите не се дискутира, сепак постојат автомобили со промашен дизајн.
Педесеттите и шеесеттите години од минатиот век се период со најмногу автомобили кои може да се оквалификуваат како автомобили со утнат дизајн. САД, Британија и Кина се држави со најмногу автомобилски дизајнерски грешки.

  • Британците дизајнираа автомобил со три тркала кој речиси и да не може да се види на улица бидејќи прашање е дали некој ќе одбере таков автомобил за љубимец.


 

  • Остин Алегро личи на типичен автомобил од шеесеттите години на минатиот век, но ретко се сретнува денес, а ретко се среќавал и тогаш.


 

  • АМЦ Пејсер е автомобил кој има поголема ширина отколку должина, а намерата му била да понуди луксуз во мало пакување.


 

  • Понтија Астек е со многу неправилна форма и дава чувство дека е склопуван од случајно избрани делови.


 

  • Фијат Мултипла е автомобил кој е многу функционален, но има дизајн кој е баш непривлечен.


 

  • Татра Т-603 е наследник на познатиот автомобил што беше нарекуван киклоп.


 

  • Сааб 92 е еден од низата на грди Сааби.

Претходна Најголемите железнички системи изградени во 2018 година
Следна Brabus 700 4×4² Final Edition е идеалната G класа

Награден напис

Porsche 911 Turbo S е помоќен и поагресивен по третманот G-Power

Porsche 911 Turbo S не е автомобил на кој му е потребна дополнителна моќност бидејќи …

Легендарниот Ferrari F40 развива 986 КС

Модифицираните автомобили не се ништо шокантно и изненадувачки, надградените суперавтомобили привлекуваат малку повеќе внимание, додека …

Забрането е копирање на текст!