Најдобрите “street art” во светот

Во последните неколку години уличната уметност станува тренд. Додека некогаш графитите се криеја, цртачите на графити беа прогонувани, очигледно ситуацијата е драстично сменета и истите уметници денес се признаени, а нивните дела се појавуваат слободно во јавност.
Причините заради кои порано луѓето одеа во музеи, денес се истите заради кои многу луѓе одат по уличките на големите светски градови – да пронајдат нешто оригинално и уникатно, специфично, и тој момент да го овековечат со својот фотоапарат, а тоа е појако од затворањето во четири ѕида во музеј.
Графити во Мелбурн

Некогашните населби кои туристите ги заобиколуваа денес се атракција, затоа што клинци со спреј боја во раката го нанесуваат својот талент, моментална душевна состојба, мислење. Графити, мурали, инсталации, скулптури, сето тоа е дел од  уличната уметност распространета секаде на светот.

Графити во Њу Јорк

Графити во Каиро

Графити во Лос Анџелес

Графити во Лондон од Бенкси

Графити во Берлин

Графити во Буенос Аирес

Претходна Легендата на европскиот фудбал, Петр Чех е новиот спортски директор на Челси
Следна ФИФА го спаси Мундијалот во Катар

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!