Најдобрите кучиња чувари

Чуварите чувари имаат вроден инстинкт за заштита и одбрана, без оглед дали се работи за сопственик или имот. Иако е супер да имате лојално, посветено и куче што ќе ве штити, треба да се знае дека тоа исто така претставува поголема одговорност на сопственикот кон такво куче. Кучињата со генетска предиспозиција за добар чувар имаат потреба од сопственик со искуство и знаење.

Подолу можете да видите кои кучиња се прогласени за најдобри кучиња чувари.

  1. Белгиски овчар

Белгискиот овчар важи за елита меѓу работните раси на кучиња, па затоа не е ни чудо што тие беа избрани да и помагаат на морнарицата на САД. Тие се познати по нивната висока интелигенција и извонредна атлетска градба. Заштитната предиспозиција на белгискиот овчар претставува можност за заштита на неговото семејство и куќа.

  1. Доберман

Добрманците се одлични кучиња чувари кои секогаш го предупредуваат семејството ако се случи нешто ново и е подготвено секогаш да ги заштитува сопствениците. Иако се бестрашни во лицето на непријателот, тие се многу лојални и пријателски расположени кон своето семејство. Добрманците, особено во Европа, често се користат и во воените и во полициските единици.
Текстот продолжува под рекламата

  1. Цане Корсо

Оваа раса потекнува од воени кучиња, за да се развие во раса која има повеќе улоги – чувар куче, лов на куче и одлично куче на фарма. Цането Корсо е самоуверено куче кое нема да реагира премногу агресивно на странците. Сопствениците мора да имаат предвид дека оваа раса бара квалитетна обука за да го исполни својот целосен потенцијал.

  1. Германски овчар

Германските овчари се составен дел на полицијата, тие се совршени како кучиња за спасување, и тие се одлични, како и поддршка и помош на лицата со оштетен вид. Сепак, тие ја преземаат улогата на старател на своето семејство најсериозно. Германските овчари, кучиња родени со чувство на одговорност и вонредна интелигенција, имаат потреба од голема обука за да научат правилно да ги користат своите инстинкти и способности.

Претходна Тркала на иднината
Следна Tautumeitas – Panama

Награден напис

Evanescence – Bring Me To Life 

Уживајте во прекрасната музика на нашиот портал и на нашето ново интернет радио. Слушајте музика …

YouTube тестира четбот кој ќе се појавува под клиповите

Видео сервисот YouTube спроведува експеримент кој вклучува нов четбот дизајниран да им обезбеди на корисниците …

Don`t copy text!