Најава од Фејсбук за укинување на софтверот за автоматско препознавање на лица

Фејсбук најави дека ќе го укине софтверот за препознавање на лица за идентификација на пријателите на оваа социјална мрежа. Овој софтвер служеше за автоматска “сугестија за тагнување” на пријатели на фотографии кои се поставени на ѕидот на корисниците.

Наместо оваа опција, Фејсбук ќе направи подесувања за врамување на лица за различни потреби и оваа опција ќе може да си вклучи или исклучи во зависност од желбата и потребата на корисникот.

Американскиот суд го отфрли обидот на овој гигант да обезбеди докази дека на овој начин се собирани фотографии на легален начин и компанијата потфрли во обезбедување докази дека сите корисници дале одобрување за тоа.

Во Илиноис е подигната тужба против опцијата “сугестија за тагнување” и официјално судот одобрил да се почне постапката.

Награден напис

Новиот, целосно транспарентен Xiaomi Mi TV LUX носи уникатно искуство за гледање видео

Вво последните неколку годиникКинеските технолошки компании работеа фантастично во областа на иновациите, а веста што …

Тесла во иднина ќе користи батерии за брзо полнење на Панасоник

Панасоник веќе започна со подобрување на производствените линии во Gigafactory 1 на Тесла за производство …

Забрането е копирање на текст!