Можно ли е работното место да го платите со развод?

Мажите кои работат претежено со колешки, имаат 15% поголем ризик да се разведат отколку мажите што работат во машко опкружување.

Работата може да биде напорна и тешка, посебно затоа што се ретки тие што го работат тоа што навистина го сакаат. Таквото работно место обично е проследено со стресови и нервози, а неретко токму тоа предизвикува проблеми во врската и во бракот, па може да стане и причина за развод.

Меѓутоа, според резултатите на истражувањето кое го испитувало соодносот на колегите од спротивниот пол на работното место, постои уште една причина која може да доведе до развод. Имено, мажите кои работат претежено со колешки, имаат 15% поголем ризик да се разведат отколку мажите што работат во машко опкружување.

Интересно е тоа што истото се однесува и на жените, кои имаат 10% поголем ризик да се разведат ако работат претежно во машка средина.

Инаку, од мажите, повисок е процентот на развод кај оние кои се пообразовани и на подобра работна позиција.

Претходна Huawei ја одржа својата технолошка конференција за развивачи (ХДЦ) во Донггуан, Кина
Следна Hummer H1 – ѕвер за сите прилики

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!