Мајкрософт ја објави можноста за најавување на повеќе сметки во Teams

Мајкрософт конечно ја додаде многу потребната функција во Teams за Мајкрософт 365 – додавајќи повеќе кориснички сметки. Официјално, ова започна на 3 ноември, но само во текот на декември корисниците ширум светот треба да ја добијат оваа новина без исклучок.

Значи, отсега натаму, корисниците ќе можат да имаат две кориснички сметки на еден профил, а исто така ќе можат да имаат и две профилни фотографии, и тие едноставно ќе се „префрлат“ од една на друга како што сакаат. Нешто вакво е направено преку Поставки и е многу практично направено така што никој не треба да има проблем да разбере како сето тоа работи заедно.

Ова ќе ги опфати сите тимови – Стандард, мулти-закупец и образование, заедно со Владин облак. На кратко, никој не е изоставен и до крајот на годината екипите ќе бидат дополнително подобрени, што е освежувачко и едно од ретките позитивни работи за пандемијата на коронавирусите. Без кои, патем, Зум немаше да експлодира толку многу и всушност да го принуди Мајкрософт да им се посвети повеќе на Teams.

За жал, првичната вест беше дека Мајкрософт ќе им обезбеди на секој корисник неколку сметки, но само два дена по официјалното објавување на оваа новина, пристигна известување дека е можно да има две сметки – приватни и деловни, односно училиште или студент. Такво нешто не изгледа ветувачко како првата информација, но сепак е значајна бидејќи нуди раздвојување на приватното од не приватното, така што корисниците не треба да се оптеретуваат додека прават нешто за себе.

И зошто ова не е мала работа? Па, уште во 2016 година, заедницата започна да се залага за оваа можност во рамките на Teams на официјалната веб-страница на Microsoft Teams UserVoice, но беа потребни повеќе од четири години за Microsoft да ги прифати барањата. Чудно е што вакво нешто досега не било овозможено, но често Мајкрософт не успева да направи работи што на пасивните набудувачи им изгледаат логично.

Сепак, 115 милиони дневни активни корисници за околу еден месец ќе добијат можност што не е за фрлање, а тимовите дефинитивно ќе станат малку драги и попривлечни поради тоа.

Претходна Miley Cyrus – The Backyard Sessions – “Jolene”
Следна Како да се подготвите за тренинг на отворено во текот на зимата

Награден напис

Carlex претстави одличен рестомод проект заснован на BMW Серија 6

Полската компанија Carlex Design ќе понуди обновено и изменето издание на еден од најубавите модели …

Како Роналдо ги решава проблемите

Португалскиот фудбалер Кристијано Роналдо реши да направи нов деловен потфат купувајќи ја медиумската компанија Кофина …

Don`t copy text!