Мажите со брада се попривлечни за жените

Мажите со брада се попривлечни за жените

Според истражувањето објавено во Journal of Evolutionary Biology во кое учествувале 8500 жени, мажите со брада се попрвивлечни за нив.

Во истражувањето на испитаничките им се прикажувани слики на мажи кои биле комплетно избричени, мажи со брада од 5 дена, брада од 10 дена и брада од 4 седмици.

Резултатите кои ги добиле биле повеќе од зачудувачки. Најголемиот број од жените изјавиле дека мажите со брада од 10 дена им се најпривлечни.

На второ место била брадата од 4 седмици, а по неа била брадата од неколку дена.

Награден напис

Најпознатите митови за машкото тело и сексуалност

Големината на стапалото на мажот укажува на големината на неговиот пенис? – Па… не баш. …

Сексуални проблеми што им се случуваат и на најдобрите

Колку и да се сакаат паровите, понекогаш и на најскладните и најдобрите играчи во спалната …

Don`t copy text!