Кригла пиво е најдобриот лек против мамурлак

Користење на аналгетици против мамурлaк можеби во моментот ви личи на добра работа, но ние имаме подобра идеја.
Мамурлакот е грозна работа, а не е реткост да го имаме и во работен ден, со зголемување на популарноста на “after work” забавите. Но, како да се ослободиме од него до следното утро?
Направени се истражувања на универзитетот Гринич, и дојдено е до заклучок дека сепак најдобрата варијанта е “клин со клин се избива”.
Истражувачите од Гринич обединиле резултати од 19 различни истражувања и дошле до заклучок дека две кригли пиво го решаваат мамурлaкот поуспешно од парацетамол.
Останува нејасно дали алкохолот ги отапува рецепторите за болка или едноставно го снижува прагот на анксиозност, па болката и не ни се чини толку страшна и голема.

Претходна Сите актери од мегасеријата Game of thrones во свечена облека
Следна Stormi Michelle

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!