Колку пати дневно жените помислуваат на секс

Според бројни истражувања спроведени низ светот, жените помислуваат на секс во текот на денот многу повеќе отколку што признаваат. Поголемиот дел од нив велат дека воопшто не мислат, а останатите – дека понекогаш им се случува да помислат, што е далеку од вистината.

Последното истражување спроведено од Illicit Encounters, страница за запознавање, вели дека жените во текот на денот помислуваат на секс на секоја 51 минута. Ако се земе предвид дека 8 часа во денот спијат, тогаш добиваме резултат од 18 пати дневно.

За разлика од нив, мажите помислуваат на секс на секои 28 минути, што е двапати повеќе.

Според истото истражување, 59% од жените замислуваат секс со бившиот партнер, а кај мажите тој процент е 49%.

Истото истражување покажува дека и мажите и жените мислат на секс многу повеќе од порано, а и тоа дека стереотипот за мажите и нивното почесто помислување на секс е точен.

Претходна Huawei официјално го претстави Y7 Pro 2019
Следна New Horizons стигна до Ultima Thule

Награден напис

Позата во секс која мажите прво ја отфрлаат, а потоа ги оставаат без зборови

Истражувањата покажаа дека луѓето кои се во долга врска и испробуваат различни сексуални пози имаат …

Која е тајната за долг и исполнет сексуален живот?

Откако ќе помине почетната фаза на возбуда за новиот партнер, паровите обично наидуваат на проблеми …

Don`t copy text!