Колкави гради сакаат богатите, а колкави сиромашните мажи

Иако многу медиуми како идеал за убавина ги пласираат фотографиите на бујните девојки, се чини дека не сите мажи се воодушевени кога ќе видат бујни гради на девојки, а истражувањата покажаа дека нивниот вкус зависи од длабочината на паричникот.

Од големината на женските гради зависи дали ќе пријде богат или сиромав маж
Имено, студијата покажува дека богатите мажи претпочитаат дами со мали гради, додека сиромашните мажи ги привлекуваат бујните девојки.

Отсекогаш постоела полемика за тоа дали мажите преферираат девојки со облини или слаби, при што голема улога има големината на градите, а како што се испостави, тоа е поврзано со тоа колку заработува мажот.

Дури две студии направени пред осум години укажаа на овој необичен факт.

Психолозите Вирен Свами и Мартин Тове истражувале како пристапот на мажот кон парите и ресурсите може да влијае на нивниот вкус кога станува збор за големината на женските гради.

Спроведоа два експерименти во кои тестираа дали мажот кој не е материјално ситуиран би ги сметал за привлечни бујните гради во споредба со оние кои имаат одредено богатство.

Во првиот експеримент, тие ги истражувале врските помеѓу финансиската сигурност и тоа колку мажите сакаат гради. Во студијата учествувале 266 мажи од три делови на Малезија со различен материјален статус: сиромашни, средна класа и богати.

На секој од учесниците им биле прикажани анимирани женски фигури, од кои секоја имала различна големина на градите. Тие потоа коментираа колку овие жени им биле привлечни. Се испостави дека мажите со низок социо-економски статус претпочитаат жени со поголеми гради отколку мажи кои се финансиски обезбедени.

Податоците беа споредени во друг експеримент кој се рефлектираше во еволутивната перспектива на големината на градите како сигнал дека жената е способна да роди и да дои дете. Сепак, овој пат тие започнаа студија заснована на полн стомак.

Во оваа студија учествувале 66 гладни студенти и 55 со полн стомак за да се види дали гладот ​​влијае на нивниот вид на женски гради.

Повторно, сите погледнаа во пет жени, секоја со различна големина на гради. Гладните мажи изјавиле дека повеќе ги привлекуваат жени со големи гради, во споредба со оние со полни стомаци.

Претходна Каков секс најмногу сакаат мажите над 40 години, а во што уживаат помладите?
Следна Eminem & Snoop Dogg – From The D 2 The LBC

Награден напис

Што точно се случува со телото на човекот откако ќе умре?

Сигурно барем еднаш сте се запрашале што се случува со човечкото тело откако ќе умре? …

Rolls-Royce Cullinan од Carlex Design

Carlex Design е тјунинг компанија која главно зазема нетрадиционален пристап кон редизајнирање на луксузни и …

Забрането е копирање на текст!