Кармело Антони вели: Џордан е најдобар, но зарем не можеме да го кажеме истото и за Коби и ЛеБрон

Откако беше емитувана документарната серија „Последниот танц“, започна вечната расправа за тоа кој е најдобриот кошаркар на сите времиња, а Кармело Ентони верува дека тоа е Мајкл Џордан, но дека резултатите и на другите не треба да се намалуваат.

Ентони вели дека дискусиите за тоа кој е најдобриот кошаркар на сите времиња се одлични за навивачите, но дека тој не сака да зборува за тоа, иако на крајот призна дека Џордан е најдобар и за него.

„Не ми се допаѓаат тие дискусии. Го велам тоа затоа што секој пат кога ќе започнеме да дискурираме за тоа, забораваме да го цениме она што го имаме пред нас. Секој пат кога правиме споредби како овие, без разлика дали е тоа стара или нова “школа”, се прашувам зошто не можеме да ги цениме сите за тоа што направиле во кариерата “, рече Ентони, додавајќи:

“Знаете, МЏ е најголем на сите времиња. Тој е најголем. Сите го знаеме тоа и сите се согласуваме со тоа. Зошто не можеме да го кажеме тоа, но во исто време да му оддадеме почит на ЛеБрон? Зошто не можеме да кажеме дека Џордан беше одличен, но истото да го кажеме и за Леброн и за Коби. Не ни е дозволено да го кажеме мислењето затоа што секогаш е „ова или оној“. Нашето општество е такво што треба – мора да изберете едното или другото “.

Награден напис

Barrington Pheloung – Theme From ‘Inspector Morse

Barrington Pheloung – Theme From ‘Inspector Morse

Porsche официјално ја претставија новата Panamera

Уникатна симбиоза на контрастите: новата PorschePanameraсега опфаќа уште поширок спектар. Taa ги комбинира перформансите на …

Забрането е копирање на текст!